Potrzebne składniki ;
-ciasto francuskie ,-ser żółty ,
-serek topiony ,
-mozzarella ,
-ser camembert ,
-pierś z kurczaka ,
-masło ,
-dodatkowo można dodać podpieczone grzybki z cebulką ,
-przyprawa do kurczaka ,majeranek , bazylia , oregano, sól i pieprz .
Sposób przygotowania ;
Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć ,pokroić na małe kawałeczki ,i podsmażyć namaśle z przyprawami . Ser żółty zetrzeć na tarce , serek topiony, mozzarelle , i ser camembert pokroić na małe kawałeczki . Ciasto francuskie rozłożyć na blat , i na jednym z dłuższych brzegów rozłożyć wzdłuż wszystkie wcześniej naszykowane składniki .
Ciasto zwijamy jak roladę , kroimy na kawałki i nakładamy na blachę do pieczenia . Pieczemy w temperaturze 200 stopni do momentu otrzymania złocistego koloru .
Najlepiej smakują na świeżo z sosami .
Najlepiej smakują na świeżo z sosami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz