Paszteciki francuskie z 4 rodzajami sera.


Potrzebne składniki ;

-ciasto francuskie ,
-ser żółty ,
-serek topiony ,
-mozzarella ,
-ser camembert ,
-pierś z kurczaka ,
-masło ,
-dodatkowo można dodać podpieczone grzybki z cebulką ,
-przyprawa do kurczaka ,majeranek , bazylia , oregano, sól i pieprz .


 Sposób przygotowania ;

Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć ,pokroić na małe kawałeczki ,i podsmażyć na
maśle z przyprawami . Ser żółty zetrzeć na tarce , serek topiony, mozzarelle , i ser camembert pokroić na małe kawałeczki . Ciasto francuskie rozłożyć na blat , i na jednym z dłuższych brzegów rozłożyć wzdłuż wszystkie wcześniej naszykowane składniki .
Ciasto zwijamy jak roladę , kroimy na kawałki i nakładamy na blachę do pieczenia . Pieczemy w temperaturze 200 stopni do momentu otrzymania złocistego koloru .
Najlepiej smakują na świeżo z sosami .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Seromak !

Seromak ! czyli serniko makowiec . Połączenie 2 znanych ciast . Troszkę wymaga pracy ale warto , polecam .     KRUCHE CIASTO 1,5 szkl...