Potrzebne składniki ;
-300 g mąki pszennej ,
-200 g masła ,
-100 g cukru pudru ,
-2 żółtka .
-cukier waniliowy ,
-esencja waniliowa ,
-cukier puder,
-masa kajmakowa ,
-czekolada ,
-migdały,
Z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować podsypując mąką . Wyłożyć do foremek i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni . Gdy ciasto będzie już podpieczone i przestudzone , zajmujemy się nałożeniem po łyżeczce masy kajmakowej ,a na nią migdała .Całość pokrywamy ubitą z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i esencją śmietanką . Posypujemy czekoladą i dekorujemy migdałem .
-200 g masła ,
-100 g cukru pudru ,
-2 żółtka .
Dodatkowo ;
-opakowanie kremówki ,-cukier waniliowy ,
-esencja waniliowa ,
-cukier puder,
-masa kajmakowa ,
-czekolada ,
-migdały,
Sposób wykonania ;
Z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować podsypując mąką . Wyłożyć do foremek i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni . Gdy ciasto będzie już podpieczone i przestudzone , zajmujemy się nałożeniem po łyżeczce masy kajmakowej ,a na nią migdała .Całość pokrywamy ubitą z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i esencją śmietanką . Posypujemy czekoladą i dekorujemy migdałem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz