Potrzebne składniki ;
NA CIASTO
-300 g mąki pszennej ,
-200 g masła ,
-100 g cukru pudru ,
-2 żółtka .
-200 g masła ,
-100 g cukru pudru ,
-2 żółtka .
NADZIENIE
-400 gram sera białego ,
-2 małe jajka ,
-2 płaskie łyżki śmietany ,
-cukier z wanilią ,
-ok 3 łyżki cukru,
-mały budyń karmelowy ,
-50g posiekanej czekolady ,
-2 małe jajka ,
-2 płaskie łyżki śmietany ,
-cukier z wanilią ,
-ok 3 łyżki cukru,
-mały budyń karmelowy ,
-50g posiekanej czekolady ,
Sposób wykonania ;
Schłodzone masło , mąkę , cukier
puder i żółtka szybko zagniatamy i wkładamy do zamrażalki na około 25-30
min . Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem ( masło , margaryn lub
olej ) .
Po schłodzeniu należy rozwałkować ciasto na blacie oprószonym mąką (Powinno być cienkie gdyż i tak urośnie ) Wykrawamy koła i wylepiamy nimi foremki . Dno nakłuwamy widelcem aby w trakcie pieczenia się nie podnosiło .
Babeczki Podpiekamy ok 5 minut w temp .170 ( z termoobiegiem) .
Składniki nadzienia mieszamy ze sobą i nakładamy na podpieczone spody . Zapiekamy przez około 15 minut . Smacznego !
Po schłodzeniu należy rozwałkować ciasto na blacie oprószonym mąką (Powinno być cienkie gdyż i tak urośnie ) Wykrawamy koła i wylepiamy nimi foremki . Dno nakłuwamy widelcem aby w trakcie pieczenia się nie podnosiło .
Babeczki Podpiekamy ok 5 minut w temp .170 ( z termoobiegiem) .
Składniki nadzienia mieszamy ze sobą i nakładamy na podpieczone spody . Zapiekamy przez około 15 minut . Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz