Przepis na kruche babeczki cz.2 !!

Kontynuacja posta poprzedniego . Kolejna opcja wykorzystania kruchego ciasta . Tym razem z brzoskwiniowo maślanym kremem . Mmm pycha !

 

Potrzebne składniki ; 

-kruche ciasto z przepisu ; KLIK
- 500 ml mleka ,
- cukier ( opcjonalnie )
- 2 płaskie łyżki budyniu karmelowego ,
- 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej ,
-pokrojone w kosteczkę brzoskwinie ,
- masło ( ok 5 łyżek )

Sposób wykonania ;

Ciasto wykonujemy wg podanych instrukcji . Wykładamy go do do foremek i pieczemy bez nadzienia przez ok 20 min ( należy obserwować kolor ciasta)
3/4 mleka zagotować z cukrem , resztę wymieszać z budyniem i mąką . Do gotującego się mleka wrzucić pokrojone brzoskwinie i wlać mleko z budyniem i mąką . Doprowadzić do wrzenia .
Gdy zdejmiemy masę z ognia należy od razu dodać do niej masło i bardzo energicznie mieszać do momentu całkowitego połączenia się masy .
Masę można od razu nakładać na upieczone spody .






 

Smacznego !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Seromak !

Seromak ! czyli serniko makowiec . Połączenie 2 znanych ciast . Troszkę wymaga pracy ale warto , polecam .     KRUCHE CIASTO 1,5 szkl...